Kerstmarkt in het dienstencentrum : Op dinsdag 8 december 2015 organiseert het dienstencentrum een supergezellige kerstmarkt! Enkele marktkramers komen langs en geven je de gelegenheid om alvast wat (kerst-)aankopen te doen. Ook bij Oxfam Wereldwinkel, Bond Zonder Naam en bij tal van andere kraampjes kan je terecht om cadeautjes te kopen.

Kerst in het centrum

Tijdens het weekend van 12 en 13 december kan je genieten van een heerlijk kerstsfeertje in het centrum. Op zaterdag vanaf 16u en zondag vanaf 14u vind je op de kerstmarkt een grote variatie van kraampjes en verkopers in een nostalgische Dickens' outfit. Op zondag openen de centrumhandelaars vanaf 13u hun deuren. Ideaal om nog snel even op cadeautjesjacht te gaan.

In een verwarmde tent op de Havermarkt speelt het ganse weekend de musical "De Magische Kerstbal". Op zaterdag 12 december wordt er vanaf 13 uur tot en met 21 uur elk uur een nieuwe voorstelling gespeeld. Op zondag 13 december is dat vanaf 13 uur tot en met 19 uur. De tickets voor de kerstmusical "De magische kerstbal" zijn verkrijgbaar bij Toerisme Geel.

Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop terwijl de prijs aan de kassa voor hen 7 euro bedraagt. Voor kinderen jonger dan 14 jaar werd de verkoopprijs vastgelegd op 2 euro. Er wordt ook een korting toegekend aan houders van een vrijetijdspas. Snel erbij zijn is hoe dan ook de boodschap want het aantal tickets is beperkt.

Metro Boulot Dodo

Metro Boulot Dodo is een woordeloze voorstelling die balanceert op de grens tussen slapstick en dans. Met deze voorstelling wil Nevski Prospekt het hebben over de kracht en de kleurrijkheid die verschillende manieren van 'zijn' met zich meebrengen, zolang je er als enkeling maar durft voor te kiezen? Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom op zondag 13 december om 14u30 in cc de Werft. Tickets kosten 7 euro voor kinderen en 8 euro voor volwassenen.

Cadeaudagen in De Waai

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december organiseert Oxfam Wereldwinkel Geel in samenwerking met de derdewereldraad, de Cadeaudagen in zaal De Waai. Je kan er tercht voor speelgoed, glaswerk en keramiek tot de lekkerste chocolade, koffie en de heerlijkste wijnen, geproduceerd door onze partners uit het Zuiden.

Leg eens een fairtradecadeautje onder de kerstboom en geef zo ook de producenten in het Zuiden een reden om te feesten! Op zaterdag en zondagnamiddag kun je ook (h)eerlijke dranken en versnaperingen proeven in het wereldcafé met muziek en kinderanimatie. Vrijdag openen de deuren om 19u, op zaterdag en zondag kan je vanaf 10u komen snuisteren. meer info: www.oxfamwereldwinkels.be/geel

Expo Fred Bervoets verlengd

De expo ' Het prentenkabinet' van Fred Bervoets werd wegens groot succes verlengd tot 24 januari 2016. Je kan de tentoonstelling bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 10u tot 17u in de Halle, Markt 1, Geel. Fred Bervoets (Burcht 1942) is een rasechte schilder, die zijn eigen getormenteerde wereld op doek of op papier zet in een expressieve stijl.

Bervoets ontwikkelde een nieuw grafisch procedé dat hij benoemt als 'acideverkeerd'. Het is een directe etstechniek, waarbij Bervoets rechtstreeks met zuur op de zinken etsplaten als het ware schildert. Fred Bervoets is een van onze belangrijkste beeldende kunstenaars van het moment.

Tentoonstelling: Laat je hart en handen spreken

De Toeki Toeki Vogel vzw organiseert met medewerking van de leerlingen van het Sint-Jozefinstituut, de Academie voor Beeldende Kunst en de Academie voor Muziek, Woord en Dans een tentoonstelling in de bib. Hiermee willen ze orgaandonatie bespreekbaar maken en het taboe hierover verbreken. Je kan de tentoonstelling bezoeken van 1 tot 31 december tijdens de openingsuren van de bib.

Je hand in het gips voor het goede doel

In december kan je elke woensdag van 13u tot 18u terecht in de bib voor een 3D-afdruk van je handen in gips. Twee vrijwilligsters uit het Paolakinderziekenhuis in Wilrijk en in het UZA in Edegem staan klaar om je hand in het gips te leggen. Op 15 minuutjes heb je je eigen prachtexemplaar. Wil jij ook een uniek exemplaar van jouw hand? Of samen met mama of papa? Schrijf je dan zeker in, want de plaatsen zijn beperkt. Voor een kinderhand betaal je 15 euro. Volwassenen betalen 30 euro. Vorm je als kind een duo met je (groot)moeder of vader dan betaal je 25 euro. Voor een afdruk van de handen van de hele familie (3 tot 4 personen) betaal je 60 euro.